Pedig nem kellett sok, hogy megint szégyenben maradjon az igentisztelt magyar szurkoló. Bár a tér-idő mátrix nem stimmel, de aznap este csúfos, de inkább nevetséges zakót vehetett magára a Zalaegerszeg hazai pályán - bár ezen nem szabad meglepődni. Az első mérkőzés után Csank mester a megoldandó problémák folderbe tette a "játékosaimat láthatóan zavarta a labda" gondolatot (tudom ajánlani a szinkronúszást) - és Győrben, az ETO Parkban sem állt rózsásan Pinyő Bácsi alakulata az első félidő derekán. De, ha már ETO Park, amikor megérkeztünk a mérkőzésre az én Tutu Barátommal, pillanatra a nagy, káprázatos, "talán nem is igaz" Nyugaton éreztem magam. Még lehet, hogy a szám is tátva maradt egy kicsit:

- Az autópályáról autóút vezet a stadionhoz! Nem mellékút, meg földút. Nem kell átmenni a városon... Ezért külön respekt a mestereknek!

- Rendezett parkoló, bevásárlóközpont, kávézók, tisztaság, rend! Tiszta Old Trafford (és most tényleg nem túloztam sokat). Hasznosított "szabad" területek, az ingatlanfejlesztés csodája! - Bár az üzletsor részen az első biztonsági szakkolléga éreztette velünk, hogy ez azért a büdös magyar valóság - há itten nincsen bent budi - kiáltás némileg helyre tette a szinte már arrogánsan túlburjánzó komfortérzetemet.

Na de a stadion! Én komolyan nem értem... Építenek egy nemzetközi szintet súroló, sőt sikáló sportkomplexumot, minden részlet adott, hogy Anton Bécsújhelyről átevezve aszondja "Aber zuperschön", de nekünk ezt is sikerül elbakkerni. Ami elsőre szívenvágott, hogy rövid oldalon (kapuk mögött) csak mobillelátó van. Ez rögtön két problémát vet fel:

1. Odatették az ultrákat, de szerintem csak szerény és udvarias viselkedésüknek köszönhetően nem nyaklott össze a szerkezet.

2. Azt remélem azért Tarsoly Úr tudja, hogy komolyabb európai csapatot az UEFA nem enged be ilyen mobillelátos, muher körülmények közé...

A "rendes" lelátó irgalmatlan meredek, az embernek nem egy fóbiája jön elő, ahogy fennt ül az ég tetejébe. Ahogy ott nézelődtünk eszembe jutott a napokban történt felajánlás KÉSZ éktől az MLSZ felé. Hát könyörgöm, ha van olyan bagázs, aki magyar is, emberei is vannak, érti is a dolgát, és referenciákkal is rendelkezik, miért nem tesszük oda és építtetünk vele stadiont? Ezzel a kérdéssel pedig köszöntöttem Blogomban visszatérő vendégemet, mutyi urat, aki mindenhol ott van. Nem az ésszerűség eteti, hanem a zsuga, ármány, cselszövés...

No de mindegy is, a létesítmény azért + kategóriát érdemel, ami valljuk meg már maga szenzáció. Abban meg bízzunk, hogy Csányi Bácsi elfogadja a felajánlást, aztán durr bele az új nemzeti tyúkólba!

Már említettem, hogy a mérkőzésen nem egyszer hittem azt, hogy már a 80. percben lefarcolunk, a csapat úgyis kikap, de legalább a dugót elkerüljük. Aztán elkezdtek potyogni a gólok ETO oldalon is, de megnyugvás helyett egy-egy szlovák mars alatt meg azon ábrándoztam, hogy nem verhet meg annyira az Isten, hogy ledob nekünk egy hosszabítást meg hozzá a tiziket.. De nem!! Nem és Nem!! A szlovák bajnokságban +2 -es gólkülönbséggel 4. helyen záró Nitra legénysége győri szerencsére focizni nem nagyon tudott. Bár az Uru válogatott színek miatt minden szabadrugásnál Hodúr sporttársban a Nyugati Lelátó Forlant vélte felfedezni, és már reszkettünk is - na jó itt azért némi költői túlzás van -.

Személyemnek igen kellemes meglepetés volt az 57. percben beállt Copa, a fekete ördög, aki ismét magában hordozza azt a genetikai problémát, amiért egy afroamerikai sem bírja sokáig nálunk: Gyorsan fut! Általában társai előtt érkezik a 16-os vonalához, vagy lódul meg a szélen. Hangsúlyozom Ők nem focizni tudnak brilliánsan, hanem futni, tehát nagy átadásokat nem kap, mert úgysem tudja levenni, ha meg labdával futotta 10 alatt a százat, nem tudja kinek odaadni a bogyót, hogy intézze a többit, mert kollégái még a félpályán egerésznek, fotózkodnak és lassan, ámde tagoltan küldik el saját nyelvükön a bírót az anyjába.

Pintér vezetőedző szavai szerint " a fordulás után rendszert váltottunk..." - most már értem a siker rozsdás vaskapujának belépőkódját. Valakinek ez a rendszerváltás 50 évébe telt, Pinyő megoldotta 15 perc alatt...

Irány Kazahsztán, aztán majd látjuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://mititeteteee.blog.hu/api/trackback/id/tr842142518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása