kuerten 2010.06.30. 22:13

Köszi Kanu

33 éves korában Nwankwo Kanu a nyakigláb kérdőjel megköszönte a válogatottságot, többet sem Nigéria, sem más színekben nem terelgeti a bőrt. Bár pár percet még lenyomott a VB-n, már látszott rajta, hogy inkább elsörözgetett volna a Kokomoban a parton. Amikor Kanu nevét meghallom, általában mint minden magyar labdarúgás műértő, keresem a hungarikum megfelelőjét. Persze tudom, hogy a felböfögött név nem magyar, de ki ne emlékezne Goran Kopunovicsra? Arra a kedves idegenre, akinek Novák Dezső (maximum respekt, még ha Ő volt maga Mata Hari is) minden taktikai értekezlet végén csak annyit mondott, hogy "Goran te csak rohanj a kapu felé, majd bepattan rólad..." No Kanu is valami ilyenfalyta ET-je volt a Világelitnek. Sőt nem egyszer találta magát szemben Árpádnak vérével pályafutása során. 1993 tól volt tagja az Ajax csapatának, akik 1995 szeptember 27-én csaptak össze a mi, akkor még korántsem csapzott Zöld Sasainkkal. Kanu 58 percet játszott, majd bejött helyére Patrick Kluivert, egy jókötésű szerény fiú, aki a 67. percben el is küldte labdát keresni Hajdú kapust...

Kanu még abban az évben a döntőben olyan gólt vágott, illetve terelgetett a Milan hálójába, ami pont arra volt elég, hogy az Ajax magasba emelhesse a serleget.

A sikerszéria és a magyar fonalak 1996-ban tovább szövődtek, mikor Nigéria ifjai olimpiát nyertek úgy, hogy ott volt a csapatban Kanu és az a Babatunde Fatusi, akit már akkor nem sokra áraztak a Fradiban. És ez nem urbán legenda mint Sevcsenko eltanácsolása a Stadler Football Academyről.

Kanura az olimpia után szívműtét várt, de 97-ben megvolt a nagy Comeback. Szegény törzsi harcosunkat az Arsenalból Henry szorította ki, majd játszott Gera sporttárssal a West Bromwich-ban, jelenleg pedig Portsmouth játékosa. FA kupát nyert még az öreg, sőt a Milannak is becsattintott egyet. Hogy hogyan tovább?

Köszi Kanu! Ez férfimunka volt!

 

Jó étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://mititeteteee.blog.hu/api/trackback/id/tr242121867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása