Miközben nagy erőkkel feszül egymásnak a foci Világelit, több jelentős sportesemény kerül bele a szürke hétköznapok feneketlen cilinderébe, ahonnan régen a "mi időnkben" Bob és Bobek mászott ki minden este a Schmidt lányok ugribugria után...

Ilyen esemény például a tenisz fellegvára, az All England Croquet and Lawn Tennis Club 19 pályáján zajló Angol Nemzetközi Teniszbajnokság, vagyis Wimbledon. holnap már elődöntőznek az Urak, és vasárnap következhet talán a legnagyobb preztizs kűzdelem a résztvevőknek az évben, a döntő. De mi történt az elmúlt két hétben, ki meddig jutott, és meddig nem jutott, menny vagy pokol...? Ezek a kérdések nem hagynak nyugodni engem, még úgy is, hogy 18 óra múlva kezdődik a holland - brazil parádé, de minimum sakkjátszma labdával.

1. forduló: Federer a bajnokok bajnoka füvőn, rögtön döntőjátszmára kényszerült kolumbiai ellenfelével szemben. Ezt hívják szerintem filmes berkekben "Baljós Árnyak"-nak. De ez mind eltörpül a 23. kiemelt Isner és Mahut mamutkihalásnyi hosszúságú mérkőzéséhez, melyet az "előkelő" 18-as számú pályán játszottak (ide még Federernek is térkép kellett) nem kevesebb mint 11 óra 05 perc hosszan (tiszta játékidő) az utolsó játszma időtartama meghaladta egy polgári munkanap óraszámát, a köztisztségviselőkéről nem is beszélve... 8 óra 11 perc. Ütöttek ketten 215 darab ászt, és csak 31 kettőshibát. Azt mondják egy átlagos versenyt 126 megnyert játékkal meg lehet nyerni, Isner már az első fordulóban 92 darabot összeszedett.

Ja és az eredmény: 4:6, 6:3, 7:6, 6:7, 70:68

2. forduló: Federer megint szettett vesztett, Davigyenko úgy néz ki inkább ismét az odszokra ment rá, Isnernek pedig nem értem meg a pusztulat sima 6:0 6:3 6:2 arányban semmisült meg, holland ellenségével szemben.

3. forduló: Most Nadalnak tetszett meg a hosszú távú fűvetés és kertészkedés, döntő szettben tudott nyerni. Hewitt megagyalta nyakigláb Monfilst, Federer pedig megtalálta a cseresznyefa húrral húzott ütőjét, elintézte Cláment Urat. A rend kedvéért a világrekordert búcsúztató Bakker is kikapott bakker...

Nyolcaddöntő: Lu Jen-hszün Tajvanból hazazavarta hektika Roddick-ot, azért ez váratlan volt... Bakker leverőjét búcsúztatta Nadal, úgyhogy végre ezt az ágat békében hagyhatom...

Negyeddöntő: BÁMMM! Az elején megmondtam, hogy nem jól állnak a csillagok, Bredych 4 játszmában búcsúztatta Federert! Besenyőnagypapa mondta volna erre, hogy "há ilyen még nem vót"

Az elődöntőben ott van Bredych, Nadal, Murray, és Djokovics. Murray soha nem tapasztalt angol lázat idézhet elő, ha bejut a döntőbe. Ahhoz viszont ne kisebb néven kell magát átverekednie mint a Világelső, a véres szemeit a kupára forgató Nadal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mititeteteee.blog.hu/api/trackback/id/tr312124134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlie Firpo 2010.07.06. 16:39:57

Haló!

Noszály Sasát Wimbledonba!!!!!!

Tavaly volt egy öregfiúk meccs Tótvázsonyban (ezt csak azért írom, hogy egy kis foci, egy kis tenisz), ahol az Újpest öregfiúk és a Tótvázsony öregfiúk tolt egy meccset.
Erre a falunapra Noszály Sasát is meghívják a helyiek, mint sztárvendéget. Na a jó Sasánk kedvet kapott focizni egyet, aztán odaszólt Véber Zsuzsinak, hogy ő most egyet játszana.
Erre a mi jó, asztal sarkát lefejelő Zsuzsink ennyit válaszolt: "Öreg ez az Újpest, nem vmi ratyi brigád"!

Ennyi!

kuerten 2010.07.10. 10:19:41

@Charlie Firpo: És ekkor Sándorunk szájába vett egy rózsát, étkarolta Zsuzsink derekát és emígyen szólt:

Zsuzsi nem ismersz meg? Én vagyok a nagy Ő!
süti beállítások módosítása